Citronbakad lax med sallad och yoghurt

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 600g
    Färsk Laxfilé i Bit
  • Salt
  • Socker
  • Svartpeppar
  • Rivet citronskal
  • 500g
    Kokt potatis
  • 2
    Morötter
  • 1st
    Röd Paprika
  • 1st
    Grön paprika
  • 1st
    Rödlök
  • 1bit(ar)
    Isbergsallad
  • 2
    Avocado
  • 1msk
    Dijonsenap
  • 2msk
    Vinäger
  • 2-3msk
    Olivolja
  • Salt och peppar
  • 2dl
    Medelhavsyoghurt

Så lagar du

Skrydda laxfiléen med salt, socker, peppar och rivet citronskal. Gnid in kryddorna i laxen med fingrarna. Baka i ugn på 100 grader ca. 20-25 minuter.

<b>Salladen</b>

Skala och skiva moroten tunt på längden. Skär ner övriga grönsaker i mindre bitar. Blanda senap och vinäger och vispa i oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner samtliga grönsaker och smaka av ytterligare en gång.

Dela det här receptet med dina vänner!