Citronbakad lax med sallad och yoghurt
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 600gFärsk Laxfilé i Bit
- Salt
- Socker
- Svartpeppar
- Rivet citronskal
- 500gKokt potatis
- 2Morötter
- 1stRöd Paprika
- 1stGrön paprika
- 1stRödlök
- 1bit(ar)Isbergsallad
- 2Avocado
- 1mskDijonsenap
- 2mskVinäger
- 2-3mskOlivolja
- Salt och peppar
- 2dlMedelhavsyoghurt
Så lagar du
Skrydda laxfiléen med salt, socker, peppar och rivet citronskal. Gnid in kryddorna i laxen med fingrarna. Baka i ugn på 100 grader ca. 20-25 minuter.
<b>Salladen</b>
Skala och skiva moroten tunt på längden. Skär ner övriga grönsaker i mindre bitar. Blanda senap och vinäger och vispa i oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner samtliga grönsaker och smaka av ytterligare en gång.