Citronbakad torskrygg

Tillagningstid:

CITRONBAKAD TORSKRYGG.

Publicerat:

Tillagningstid:

En praktisk, fräsch favvorätt som doftar underbart av rostad vitlök, citron & färsk rosmarin. Potatisen blir extra god och smakrik. Servera gärna med ett gott bröd att bryta och doppa i pannan för att fånga upp alla härliga smaker.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 4 bitar
    torskrygg
  • 800 g
    fast potatis
  • 1
    vitlök
  • 4 kvist(ar)
    rosmarin
  • 3
    citroner, ekologiska
  • 2
    röda lökar, klyftade
  • 500 g
    blandade grönsaker i bitar (fryst påse eller blanda färska som gröna bönor, sparris, fänkål, morot, squash, paprika)
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1 paket
    cocktailtomater
  • 70 g
    färsk spenat
  • smör och ollivolja
  • salt och svartpeppar
  • valfri topping: hackad mandel/hasselnötter, salami

Så lagar du