Citrondoftande kikärtsbiffar med knaprig halloumi och sallad

Citrondoftande kikärtsbiffar med knaprig halloumi och sallad

Ingredienser

4 - 6portioner

Kikärtsbiffar

  • 2paket
    färdigkokta kikärter (á 400 g)
  • 2st
    salladslökar, skivade
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½ dl
    persilja, hackad
  • ½st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet
  • ½dl
    majsstärkelse (Maizena)
  • 1dl
    sesamfrön
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar, malen
  • 1tsk
    spiskummin
  • rapsolja till stekning
  • 200g
    halloumi, skivad

Citronvinägrett

  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1dl
    persilja, hackad
  • ½st
    citron, saften
  • 1dl
    olivolja
  • salt, vitpeppar

Sallad

  • påse(ar)
    blandade salladsskott
  • 2st
    salladslökar, skivade
  • 2st
    avokado, urkärnade & klyftade
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater, halverade
  • 1knippa(or)
    rädisor, klyftade
  • 200g
    sockerärtor, förvällda

Så lagar du

1. Häll av och skölj ärterna i kallt vatten, låt rinna av.

2. Lägg samtliga ingredienser till biffarna i en matberedare, spara ½ deciliter sesamfrön till paneringen. Mixa till en slät massa. Låt vila under tiden du gör vinägrett.

3. Mixa ihop senap, persilja och citron, tillsätt olja och smaka av med salt och vitpeppar.

4. Ta upp kikärtsdegen på bänken, tryck ihop och forma till en rulle. Skär rullen i 24 bitar, platta till skivorna och vänd i sesamfrön. Stek biffar och halloumi gyllene i olja.

5. Blanda hälften av vinägretten med samtliga grönsaker, droppa resten över vid servering.

Tips

Om du önskar sås så passar det bra med en klick mezeyoghurt till.

Dela det här receptet med dina vänner!