Citronfromage med yuzucurd och crumble

Tillagningstid:

Citronfromage med yuzucurd och crumble

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk citronfromage med en len yuzucurd och smörig crumble. Servera gärna med citronverbena-te för en maximal smakupplevelse.

Ingredienser

8 portioner

Yuzucurd

  • 90 g
    yuzu eller citronsaft
  • 140 g
    socker
  • 165 g
    vatten
  • 35 g
    majsena
  • 27 g
    äggula
  • 27 g
    smör
  • 10 g
    vit choklad

Citronfromage

  • 60 g
    äggula
  • 80 g
    socker
  • 30 g
    vatten
  • 7 g
    gelatinblad (2 st)
  • 150 g
    vispgrädde
  • 100 g
    creme fraiche
  • 90 g
    citronsaft

Crumble

  • 105 g
    smör
  • 45 g
    florsocker
  • 120 g
    mjöl
  • 3 g
    bakpulver

Så lagar du