Citrongräsinfusion med matcha

Citrongräsinfusion med matcha.

Publicerat:

Tillagningstid:

Går att både låta stå och dra kallt över natten, eller värma som te. Passar perfekt att hälla upp i termosen och ta med ut i kylan på äventyr.

Ingredienser

4portioner

  • 4-5msk
    stjälkar citrongräs
  • ½msk
    matchapulver
  • 1liter
    vatten
  • 2cm
    ingefära
  • 1msk
    flytande honung
  • 2
    lime, färskpressade

Så lagar du

1. Koka upp vattnet på spisen eller med vattenkokare.

2. Vispa matchapulvret med ½ dl vatten ordentligt så att det löser upp sig.

3. Pressa nedre delen av citrongrässtjälkarna med baksidan av kniven. På det viset får man mer smak ur stjälkarna. Skär upp stjälkarna i ungefär 5 cm långa bitar.

4. Skiva ingefäran till några smala skivor.

5. Lägg citrongräs, ingefära och honung i en tekanna. Tillsätt matchasmeten och pressa i lime. Häll över det heta vattnet och låt stå och dra i 5–15 minuter. Ju längre tid desto mer smak. Rör runt.

6. Servera i tekoppar och njut.

Tips

Ska du ha med drycken på utflykt? Lägg ingredienserna direkt i en stor termos och häll över vatten. Sedan är det bara att stoppa ner termosen i väskan och bege dig ut på äventyr.

Skaka gärna termosen lätt före servering så att matchan blandas ordentligt.

Dela det här receptet med dina vänner!