Citronmazarin med björnbär och grädde

Citronmazarin med björnbär och grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

En smarrig citronmazarin med björnbär som är lika enkel som den är god.

Ingredienser

15 - 20portioner

  • 100g
    rumsvarmt smör
  • 50g
    florsocker
  • 1
    äggula
  • 125 g
    vetemjöl
  • 120g
    skalad mandel
  • 120g
    florsocker
  • rivet skal av 1 citron
  • 85g
    smör
  • 2
    ägg
  • 2msk
    smör till formarna

Servering

  • 5dl
    färska björnbär
  • 1 ½dl
    vispad grädde
  • florsocker

Så lagar du

1. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).

2. Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.

3. Mal mandeln i en mixer eller kvarn. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).

4. Tillsätt citronskal, den malda mandeln och ägg under vispning.

5. Smörj mazarinformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker ut med mjölad tumme tunt längs med botten och kanter. 

6. Fördela sedan mandelsmeten i formarna (fyll till cirka 2/3) och grädda på plåt på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna.

7. Toppa mazarinerna med färska bär och vispad grädde. Pudra med florsocker.

Tips

Du kan också göra en stor mazarinkaka genom att använda springform.

Dela det här receptet med dina vänner!