Citronpaj med italiensk maräng

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Citronens syrlighet möter marängens sötma och sprött pajskal till seg maräng – en underbar efterrätt!

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 2 dl
    siktat dinkelmjöl
  • 125 g
    smör
  • 1 dl
    socker
  • 1 dl
    havregryn

Mazarinfyllning

  • 500 g
    mandelmassa
  • 100 g
    socker
  • 250 g
    smör
  • 5
    ägg
  • 40 g
    mjöl

Lemoncurd

  • 5 g
    gelatinblad
  • 175 g
    ägg
  • 150 g
    färskpressad citronjuice
  • 3
    ekologiska citroner, zesten
  • 225 g
    strösocker
  • 100 g
    smör

Italiensk maräng

  • 100 g
    vatten
  • 190 g
    strösocker
  • 100 g
    äggvita
  • 1 nypa(or)
    strösocker

Så lagar du