Citronparfait

Citronparfait.

Publicerat:

Tillagningstid:

En len parfait med frisk syrlighet av citronsaft blir en värdig avslutning på majmiddagen. Parfaiten tar lite tid i frysen, så börja i god tid.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    stora citroner
  • 2
    äggulor
  • 1 ½dl
    florsocker
  • 3msk
    pressad citron
  • ½
    vaniljstång
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1msk
    finhackad mynta

Så lagar du

1. Skär av toppen på citronerna. Gröpa ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Sila av 3 msk saft.

2. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Skåra en halv vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda ned fröna i grädden. Vispa grädden hårt och rör ned i äggsmeten och rör till sist ned den hackade myntan. 

3. Fyll citronerna med glassmeten och ställ i en form. Ställ i frysen minst 4 timmar.

4. Ta fram citronerna i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering.

Dryckestips

Nivole 2016, Italien
Nr 7787, 79 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!