Citronsås

Citronsås

    Publicerat:

    Smaksättning på sås som fungerar perfekt med kyckling och fisk.

    Ingredienser

    • 3dl
      grundsås
    • 1st
      citron, saft och skal
    • 1dl
      creme fraiche

    Så lagar du

    1. Koka upp grundsåsen, använd creme fraiche som vätska.
    2. Pressa ner saften samt riv i skalet.
    3. Smaka av med socker, salt och peppar.

    Redning

    I såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelse

    Använder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.

    Dela det här receptet med dina vänner!