Småkakor med citron (citronspecier)

Citronkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Spröda småkakor som förhöjer kaffestunden.

Ingredienser

10portioner

  • ½
    polynesisk vaniljstång (kan ersättar med 1 hel vanlig)
  • 300g
    vetemjöl
  • 225g
    smör
  • 125g
    florsocker
  • 1
    citron

Så lagar du

1. Skär längs med vaniljstången och skrapa ut kornen med en liten kniv. Mosa vaniljkornen och lite av florsockret samman med en palettkniv, så kornen skiljs åt. Riv skalet av citronen.

2. Blanda alla ingredienserna till en jämn deg, som formas till en lång korv med en diameter på cirka 6 cm. Lägg den i kylskåpet i 1 h och skär den sedan i ¾ cm tjocka skivor.

3. Grädda kakorna lätt gyllene på bakplåtspapper i 180 grader cirka 12-15 minuter. Låt svalna på ugnsgaller och lägg sedan i en burk med tättslutande lock.

Tips: Citronspecierne kan hålla sig i några veckor om de förvaras i tättslutande burk.

Dela det här receptet med dina vänner!