Citrus- och ingefärsglögg
Publicerat:
2013-11-29Tillagningstid:
En fräsch variant av traditionell glögg.
Ingredienser
Sockerlag till glögg
- 4dlsocker
- 5dlvatten
- 4stkanelstänger
- 1stvaniljstång, delad och urskrapad
- 5cmfärsk ingefära, skivad
- 20stgröna kardemummakapslar
- 5stkryddnejlikor
- 1stekologisk apelsin
- 1stekologisk citron
- saft, cider eller valfritt vin
Så lagar du
1. Koka samtliga ingredienser tills du känner en tydlig kryddsmak, cirka 10 minuter. Låt svalna.
2. Pressa i citron och apelsin. Sila och kyl lagen. Hit kan du förbereda.
3. Vid servering blanda med cirka 5 dl saft, cider eller valfritt vin (vitt, rött, mousserande eller rosé). Värm om du vill.
Till servering
Varm glögg: Skållad mandel, torkade tranbär, russin eller kumquats.
Kall glögg: Frukt i tunna skivor (grönt äpple, citron, lime, physalis, apelsin), mynta och is.