Citrus- och ingefärsglögg

Citrus- och ingefärsglögg

Publicerat:

Tillagningstid:

En fräsch variant av traditionell glögg.

Ingredienser

Sockerlag till glögg

  • 4dl
    socker
  • 5dl
    vatten
  • 4st
    kanelstänger
  • 1st
    vaniljstång, delad och urskrapad
  • 5cm
    färsk ingefära, skivad
  • 20st
    gröna kardemummakapslar
  • 5st
    kryddnejlikor
  • 1st
    ekologisk apelsin
  • 1st
    ekologisk citron
  • saft, cider eller valfritt vin

Så lagar du

1. Koka samtliga ingredienser tills du känner en tydlig kryddsmak, cirka 10 minuter. Låt svalna.

2. Pressa i citron och apelsin. Sila och kyl lagen. Hit kan du förbereda.

3. Vid servering blanda med cirka 5 dl saft, cider eller valfritt vin (vitt, rött, mousserande eller rosé). Värm om du vill.

Till servering

Varm glögg: Skållad mandel, torkade tranbär, russin eller kumquats.

Kall glögg: Frukt i tunna skivor (grönt äpple, citron, lime, physalis, apelsin), mynta och is.

Dela det här receptet med dina vänner!