Citrus- och saffransglögg
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-12-12Tillagningstid:
Kryp upp i soffan med en kopp hemgjord glögg på säsongens citrusfrukter.
Ingredienser
10 portioner
- 3 stcitroner, juicen
- 5 stapelsiner, juicen
- 3 stclementiner, juicen
- 4 dlvatten
- 2 mskråsocker
- ¼ gsaffran
- 2 ststjärnanis
- 1 cmingefära
- 10 stkryddnejlikor
- kanelstänger eller torkad apelsinskiva vid servering
Så lagar du
1. Pressa citrusfrukterna och sila bort fruktköttet.
2. Blanda juice, vatten och socker i en kastrull.
3. Tillsätt alla kryddor utom saffran. Låt sjuda en stund. Koka inte upp då fruktjuice lätt blir besk och bitter om den hettas upp för mycket.
4. Häll i saffran och rör om ordentligt.
5. Låt gärna stå och dra en stund på svag värme.
6. Sila bort kryddorna och häll upp i en fin kanna.
7. Servera med en kanelstång eller torkad apelsinskiva.