Citrus- och saffransglögg

Citrus- och saffransglögg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryp upp i soffan med en kopp hemgjord glögg på säsongens citrusfrukter.

Ingredienser

10portioner

  • 3st
    citroner, juicen
  • 5st
    apelsiner, juicen
  • 3st
    clementiner, juicen
  • 4dl
    vatten
  • 2msk
    råsocker
  • ¼g
    saffran
  • 2st
    stjärnanis
  • 1cm
    ingefära
  • 10st
    kryddnejlikor
  • kanelstänger eller torkad apelsinskiva vid servering

Så lagar du

1. Pressa citrusfrukterna och sila bort fruktköttet.

2. Blanda juice, vatten och socker i en kastrull.

3. Tillsätt alla kryddor utom saffran. Låt sjuda en stund. Koka inte upp då fruktjuice lätt blir besk och bitter om den hettas upp för mycket.

4. Häll i saffran och rör om ordentligt.

5. Låt gärna stå och dra en stund på svag värme.

6. Sila bort kryddorna och häll upp i en fin kanna.

7. Servera med en kanelstång eller torkad apelsinskiva.

Dela det här receptet med dina vänner!