Citruslax med havreris och apelsinhollandaise

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Det här är en nyttig, hyfsat klimatsmart, vacker och självklart rasande god rätt. Kanske har du aldrig ätit en saftigare lax? En vinterrätt att frossa i!

Ingredienser

4–6 portioner

Fisken

  • 900 g
    hel laxfilé
  • 2 st
    blodapelsin (eller vanlig), ekologisk
  • 1 st
    lime, ekologisk
  • 1 st
    citron, ekologisk
  • 1 st
    rödlök
  • 1 kruk(or)
    dill
  • 1 kruk(or)
    bladpersilja
  • 2 dl
    olivolja
  • 150-200 g
    grönkål
  • salt och peppar

Havreris

  • ca 3 dl
    havreris
  • ½ tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 1 msk
    olivolja

Sås

  • apelsinhollandaise (se relaterat recept)

Så lagar du