Clam chowder - musselsoppa

Musslor kokta med cider och purjolök.

Publicerat:

Smakrik potatis- och musselsoppa med rökt fläsk och surdegsbröd. Den rökta smaken ger en god smakbrytning till både skaldjur och potatis. Receptet blir antingen en förrätt för 6 personer eller varmrätt för 4.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    blåmusslor
  • 100 g
    rökt sidfläsk, tärnat
  • 1 msk
    rapsolja
  • 3
    schalottenlökar, hackade
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • några persiljekvistar
  • 1,5 dl
    vitt vin
  • 7 dl
    vatten
  • 4
    stora potatisar, tärnade
  • 1 dl
    grädde
  • 0,5
    fänkål eller 2 stänger stjälkselleri, tärnad
  • 1
    morot, tärnad
  • salt, vitpeppar, strösocker
  • 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • 1
    surdegsbröd

Så lagar du