Cocktail på mango, avokado och rökt lax

Cocktail på mango, avokado och rökt lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Frisk och fräsch entrérätt med spänstiga smaker – från fruktsötma till havssälta med touch av chili och sesam.

Ingredienser

4portioner

Cocktail

  • 200g
    varmrökt lax
  • 2st
    avokado
  • 1st
    mango
  • 1st
    liten röd chili
  • nymalen svartpeppar

Dressing

  • 1msk
    flytande honung
  • 3msk
    sesamolja
  • 1-2msk
    pressad saft av lime
  • salt

Till servering

  • grönsallad
  • nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt.

2. Plocka laxen i mindre bitar. Skala och tärna avokado och mango i små munsbitar. Finhacka chilin.

3. Vänd ner avokado, mango, chili och lax försiktigt i dressingen. Lägg upp lite grönsallad på tallrik eller i skålar, fördela blandningen ovanpå, toppa med lite svartpeppar.

Dryckestips

Vitt vin:
2015 Domaine Lalande Sauvignon Blanc, Frankrike
Nr 75181

2015 Hardys Nottage Hill Riesling, Australien
Nr 16426

Alkoholfritt vitt vin:
2015 Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987

Dela det här receptet med dina vänner!