Coleslaw

Coleslaw

Publicerat:

Tillagningstid:

Salladen blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten.

Ingredienser

  • ¼st
    vitkålshuvud
  • 1st
    morot
  • 2st
    fänkålsstånd
  • 1msk
    vinäger – till exempel äppelcidervinäger
  • 1msk
    olivolja
  • ½tsk
    salt
  • 3msk
    sesamfrön
  • 250g
    créme fraiche
  • 2msk
    majonnäs

Så lagar du

1. Strimla vitkålshuvudet, morot, och fänkål så tunt som möjligt. Lägg upp strimlorna i en stor skål. Blanda vinäger, olivolja och salt i en liten skål och häll i vitkålssalladen. Blanda om ordentligt. Hit kan du förbereda dagen innan om du vill. Salladen blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten. Rosta sesamfrön i torr panna i ett par minuter.

2. Blanda ner créme fraiche och majonnäs i vitkålsalladen och blanda om ordentligt. Strö över de rostade sesamfröna.

Dela det här receptet med dina vänner!