Coleslaw på brysselkål

Tillagningstid:

Coleslaw på brysselkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Kål är givet på julbordet i de flesta hem. Gott, prisvärt och så användbart! Kål är gott i alla former. Rostad i ugnen så den får kolaliknande smaktoner, stuvad med massor av grädde och ost eller helt rå med lite syrlig vinägrett eller en krämig dressing. Brysselkålen äter man kanske inte så ofta i rå form, men bara man skär den riktigt tunt gör den sig perfekt i en sallad. Testa denna på julbordet i år!

Ingredienser

10 portioner

  • 500 g
    brysselkål
  • 1 dl
    pecannötter
  • 1 dl
    tranbär
  • 1 dl
    riven parmesan

Senapsdressing

  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1 msk
    senap, gärna sötstark
  • salt och svartpeppar

Så lagar du