Coleslaw på brysselkål

Coleslaw på brysselkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Kål är givet på julbordet i de flesta hem. Gott, prisvärt och så användbart! Kål är gott i alla former. Rostad i ugnen så den får kolaliknande smaktoner, stuvad med massor av grädde och ost eller helt rå med lite syrlig vinägrett eller en krämig dressing. Brysselkålen äter man kanske inte så ofta i rå form, men bara man skär den riktigt tunt gör den sig perfekt i en sallad. Testa denna på julbordet i år!

Ingredienser

10portioner

  • 500g
    brysselkål
  • 1dl
    pecannötter
  • 1dl
    tranbär
  • 1dl
    riven parmesan

Senapsdressing

  • 3msk
    olivolja
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • 1msk
    flytande honung
  • 1msk
    senap, gärna sötstark
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

  1. Ansa brysselkålen och skär den riktigt tunt – använd gärna en matberedare med skärblad.
  2. Hacka nötter och tranbär.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och svartpeppar
  4. Blanda brysselkål, nötter, tranbär och riven parmesan med dressingen. Smaka av.

Dela det här receptet med dina vänner!