Concha – mexikanskt vetebröd

Tillagningstid:

Concha – mexikanskt vetebröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett klassiskt, mexikanskt sötebröd som äts av både stora och små. Namnet kommer från att brödet har en topping som ser ut som ett snäckskal som i sin tur kan ha olika färger. Testa något kul och annorlunda – baka en concha idag!

Ingredienser

12 portioner

Deg

  • 450 g
    vetemjöl special, ca 7,5 dl
  • 175 g
    ägg, ca 3 st
  • 130 g
    mjölk, 1,3 dl
  • 120 g
    socker, ca 1,3 dl
  • 20 g
    färsk jäst
  • 5 g
    salt, ca 1 tsk
  • 100 g
    smör, rumstempererat

Topping

  • 160 g
    vetemjöl special, ca 2,7 dl
  • 120 g
    smör
  • 140 g
    florsocker, ca 2,3 dl

Så lagar du