Coq au Vin

Tid:

kycklingen toppar med persilja och en bröd i bredvid.

Tid:

En klassisk fransk rätt som här lagats till utan sidfläsk av inkluderande skäl. Allra bäst avnjuts denna rödvinsdoftande gryta med ett nybakat bröd till.

Ingredienser

6–8 portioner

  • 1
    tupp eller stor kyckling på ca 1 ½ kg
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    olivolja
  • 2
    gula lökar
  • 2
    morötter
  • 2
    selleristjälkar
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 knippa(or)
    timjan
  • 2-3
    persiljestjälkar
  • 5 dl
    rödvin
  • 3-4 dl
    höns- eller oxbuljong
  • 1 ask(ar)
    champinjoner
  • 10-12
    smålökar
  • 2 msk
    majsstärkelse utrört i kallt vatten
  • bladpersilja, hackad

Så lagar du