Coq au vin
Tillagningstid:
Ingredienser
- 400 grökt sidfläsk
- 1 kgkycklinglårfilé
- 500 gchampinjoner
- 3 stmorötter
- 1näve steklök
- 3 klyfta(or)vitlök
- olja till stekning
- 3 msktomatpuré
- 2 mskmajsstärkelse
- 4 dlrödvin
- 1 literkycklingbuljong
- 2 msktorkad timjan, eller 4-5 färska kvistar
- 1 tsksalt
- 1 tsksvartpeppar
Så lagar du
- Tärna fläsket och kycklingen i mindre bitar.
- Ansa och dela svampen. Tvätta och skiva morötter.
- Skala löken och riv vitlöken. Fräs löken hel i pannan.
- Bryn allt i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen sist.
- Lägg alla stekta grönsaker och kött i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré och stek på medelvärme.
- Strö över majsstärkelse. Låt det stå.
- Häll på vin, buljong, timjan, salt och peppar.
- Låt koka upp och sjuda under lock i cirka 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med potatis.