Ingredienser

4portioner

  • 2 ½ dl
    couscous
  • 3dl
    vatten
  • 1msk
    smör
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    harissa
  • saft från 1 citron
  • 1dl
    kikärtor
  • 1nypa(or)
    finhackad bladpersilja
  • 1nypa(or)
    finhacka mynta
  • ½dl
    skalade och rostade mandlar
  • kärnor från 1 granatäpple

Så lagar du

1. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i smöret.

2. Häll couscous i en långpanna. Häll på det kokande vattnet och täck med plastfolie. Låt stå i ca 10 minuter.

3. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda ner harissa, citronsaft, kikärtor och de hackade örterna och blanda om ordentligt. Toppa gärna med rostade mandar och granatäppelfrön

Dela det här receptet med dina vänner!