Cowboygryta med kalkon och surdegsbröd

Tid:

Cowboygryta med kalkon och bönor.

Tid:

Ute i naturen passar det med en cowboygryta över öppen eld där alla ingredienser hamnar i samma kastrull. Brödet som äts till bakas på glöden. Tänk på brandsäkerheten när du eldar i trädgård och natur och ha alltid vatten och brandsläckare till hands. Givetvis kan du laga grytan på grillen eller spisen också. Notera att brödet ska förberedas minst fyra dagar innan och grytan en dag innan tillagning och servering.

Ingredienser

4 portioner

Grytan, dag 1

  • 2
    kalkonklubbor
  • 2 kvist(ar)
    salvia
  • 2 kvist(ar)
    fänkålsdill
  • ½
    citron, skal och saft
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 tsk
    flingsalt
  • 1 dl
    vita bönor, torkade
  • 1 dl
    pintobönor, torkade
  • 1 dl
    kidneybönor, torkade

Grytan, dag 2

  • 100 g
    stark korv, t ex sobrasada
  • 3
    gula lökar
  • 1
    chili, mellanstark, t ex peperoncino calabrese
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 2 burk(ar)
    skalade tomater
  • 1 tsk
    oregano
  • 1 tsk
    salvia
  • salt och peppar

Surdegbröd, dag 1

  • 5 dl
    vatten
  • 5 dl
    vetemjöl, ekologiskt
  • 1
    äpple

Surdegbröd, dag 4

  • 500 g
    surdeg, enligt beskrivning dag 1
  • 1000 g
    kallt vatten
  • 1500 g
    ekologiskt vetemjöl special, eller 1200 g vetemjöl special + 300 g grovt rågmjöl
  • 5 g
    färsk jäst
  • 30 g
    salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg