Crème Brûlée

Organgefärgad pudding i vit skål dekorerad med grönt blad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    vispgrädde
  • 1dl
    mjölk
  • 5
    äggulor
  • 1dl
    strösocker
  • 1
    färsk vaniljstång

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 95 grader. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.

2. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret. Rör sedan ner allt strösocker i smeten.

3. Häll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.

4. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).

5. Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme, 250 grader.

 

Dela det här receptet med dina vänner!