Crème brûlée med hjortron

Crème brûlée med hjortron

Publicerat:

Tillagningstid:

Sätt extra smak på den klassiska desserten med den härliga smaken av hjortron. Det går bra att använda vanlig hjortronsylt, som du passerar genom en sil för att få bort kärnorna.

Ingredienser

10portioner

  • 5dl
    vispgrädde
  • 7st
    äggulor
  • 200g
    socker
  • 1st
    vaniljstång, urskrapad
  • 150g
    hjortronsylt, passerad

Så lagar du

1. Vispa äggulor och socker pösigt, i minst 5 minuter. Rör ner grädde och vaniljstång. Rör till sist i den passerade sylten.

2. Baka i lämpliga formar (ca 2 cm höga) på 90 grader i ugnen, tills brûléen har stelnat.

3. Karamelisera med socker när de har svalnat.

Dela det här receptet med dina vänner!