Toast crème de la crème

Toast crème de la crème

Publicerat:

Tillagningstid:

När Carmen och Kalle får i uppdrag av Nina att slå på stort skämtar de till det genom att lägga alla de lyxigaste råvarorna på en skiva bröd. Nina älskar rätten och kräver, trots kockarnas skepsis, att den kommer upp på menyn. Ethel vill inte ens smaka, hon tycker att det ser "onaturligt" ut.

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    bröd
  • 200g
    löjrom
  • 4
    hummerstjärtar, skalade
  • 4
    hummerklor, skalade
  • 400g
    räkor, rensade
  • 400g
    signalkräfta, skalade stjärtar
  • 4
    ostron
  • 4skiva(or)
    rökt lax
  • 100g
    gås- eller ankleverterrin
  • 4
    vaktelägg
  • 100g
    champagnegelé
  • 1
    citron

Citronmajonnäs

  • 1
    äggula
  • saft och zest från en halv citron
  • 1tsk
    fransk senap
  • dl
    neutral olja

Så lagar du

1. Stek brödskivorna i gåsfett och placera två skivor bröd på tallrik. Montera hummer, kräftor, räkor, lax, löjrom, gåslever intill varandra på brödet.

2.  Koka vakteläggen cirka 3 minuter och skala. Toppa med ägghalvor, en citronskiva och lägg hackad gelé på gåslevern. Serveras med citronmajonnäs.

3. Blanda alla ingredienserna till citronmajonnäsen utan oljan och vispa ihop till en smet. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills inget av oljan återstår. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!