Toast crème de la crème
Publicerat:
2019-11-08Tillagningstid:
När Carmen och Kalle får i uppdrag av Nina att slå på stort skämtar de till det genom att lägga alla de lyxigaste råvarorna på en skiva bröd. Nina älskar rätten och kräver, trots kockarnas skepsis, att den kommer upp på menyn. Ethel vill inte ens smaka, hon tycker att det ser "onaturligt" ut.
Ingredienser
4portioner
- 8skiva(or)bröd
- 200glöjrom
- 4hummerstjärtar, skalade
- 4hummerklor, skalade
- 400gräkor, rensade
- 400gsignalkräfta, skalade stjärtar
- 4ostron
- 4skiva(or)rökt lax
- 100ggås- eller ankleverterrin
- 4vaktelägg
- 100gchampagnegelé
- 1citron
Citronmajonnäs
- 1äggula
- saft och zest från en halv citron
- 1tskfransk senap
- 1½dlneutral olja
Så lagar du
1. Stek brödskivorna i gåsfett och placera två skivor bröd på tallrik. Montera hummer, kräftor, räkor, lax, löjrom, gåslever intill varandra på brödet.
2. Koka vakteläggen cirka 3 minuter och skala. Toppa med ägghalvor, en citronskiva och lägg hackad gelé på gåslevern. Serveras med citronmajonnäs.
3. Blanda alla ingredienserna till citronmajonnäsen utan oljan och vispa ihop till en smet. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills inget av oljan återstår. Smaka av med salt och peppar.