Crème Ninon – grön ärtsoppa med bubbel

Crème Ninon – grön ärtsoppa med bubbel

Publicerat:

Tillagningstid:

En Tore Wretman-klassiker i en något förenklad variant. I stället för mousserande vin kan man smaksätta soppan med lite torr sherry och även servera lite riven pepparrot på toppen tillsammans med grädden.

Ingredienser

6portioner

  • 600g
    frysta ärtor
  • 1msk
    smör
  • 1st
    gul lök
  • 8dl
    vatten
  • 2st
    hönsbuljongtärningar
  • 1dl
    vispgrädde
  • 2dl
    mousserande vin
  • salt och peppar

Så lagar du

1.  Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt ärterna, vatten och hönsbuljongtärningarna. Koka ca 10 minuter under lock.

2. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av om det behövs salt.

3. Vispa grädden. Hetta upp soppan. Rör ner grädden lite slarvigt.

4. Häll upp i skålar och servera. Häll på det mousserande vinet vid serveringen och servera  med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!