Crêpes med karamelliserat äpple

Crêpes.

Publicerat:

Tillagningstid:

En bra crêpessmet måste alltid få stå ett tag så den sväller och binder ihop sig. Serveras tillsammans med karamelliserade svenska äpplen.

Ingredienser

4portioner

Crêpes

  • 100g
    smör
  • 6dl
    mjölk
  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    salt
  • 3st
    ägg
  • 100g
    smör till stekning

Karamelliserat äpple

  • 3-4st
    äpplen
  • 200g
    smör
  • 2dl
    strösocker

Till servering

  • vaniljglass

Så lagar du

1. Smält smöret. Vispa ihop hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät smet i en bunke.

2. Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Vispa slätt och låt vila i kyl minst 10 min, gärna längre.

3.  Stek pannkakorna i rikligt med smör (ca 50 g).

4. Skala och tärna äpplena. Stek i rikligt med smör (ca 50 g) och socker. Fyll pannkakorna med de smörstekta äpplena och rulla ihop.

5. Häll socker i stekpannan och lägg i en stor klick smör (ca 100 g), koka ihop och ringla över crêpesen. Servera direkt med vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!