Crepes på bovete med svampröra

Crepes på bovete med svampröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Tunna ljuvliga pannkakor fyllda med krämig svampröra blir en underbar lunch eller vardagsmiddag.

Ingredienser

6portioner

Crepes

  • 50g
    smör
  • 2dl
    bovetemjöl
  • 2dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    salt
  • 6dl
    mjölk
  • 3st
    ägg
  • 1dl
    mineralvatten

Svampröra

  • 100g
    smör
  • 2st
    finhackade schalottenlökar
  • 2tsk
    timjan
  • 700g
    rensade och skurna kantareller, eller annan svamp
  • 2dl
    torrt vin
  • 400g
    mascarpone
  • salt och peppar

Så lagar du

Crepes

1. Smält smöret till pannkakorna under omrörning och bryn tills det får färg och börjar dofta nötigt. Ställ åt sidan.

2. Blanda ihop allt mjöl och salt. Häll i hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Häll i resten av mjölken. Knäck i äggen och det häll i det brynta smöret. Blanda om till en smet och låt stå och svälla i en timme eller över natten.

3. Häll i mineralvatten innan stekning. Stek pannkakorna i smör i några minuter tills de fått färg, vänd och stek på andra sidan.

Svampröra

1. Ansa kantarellerna och skär den i mindre bitar. Stek den i torr stekpanna i några minuter tills vätskan kokat bort. Lägg åt sidan.

2. Smält smöret på medelstark värme. Lägg i lök och timjan och stek till löken mjuknat. Lägg i svampen och stek under omrörning i cirka 10 minuter. Häll i vinet och koka ner tills det mesta av vinet har ångat bort. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner mascarpone.

3. Servera pannkakorna med svampen.

Tips

Det går också bra att fylla pannkakorna med svamp och värma på dem i ugnen i cirka 10 minuter eller gratinera med ost.

Dela det här receptet med dina vänner!