Crostini med ärtröra

Bild på crostini med grön ärtröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Visst har du ett paket ärtor i frysen? Då är du alltid redo att mortla ihop en grön, skön ärtröra. Bred den på nyrostat bröd och du har ett perfekt tilltugg till en vårig drink till exempel!

Ingredienser

6portioner

  • 6skiva(or)
    levainbröd eller god baguette
  • olivolja

Ärtkräm

  • 225g
    gröna ärtor, tinade
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    rejäl kvist mynta
  • 0,5st
    citron, saften
  • 1dl
    pecorino eller parmesan nyriven
  • 2msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olja och rosta gyllene i ugnen. 

Mortla ärtor, vitlök, mynta, riven ost och olivolja till en röra. Den behöver inte vara slät! Smaka av med citronsaft, salt och peppar. 

Klicka upp röran på nyrostade bröd och riv över extra pecorino eller parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!