Crostini med ärtröra och parmaskinka

Crostini med ärtröra och parmaskinka

Publicerat:

Tillagningstid:

Både vackra och smakrika tilltugg som går fort att laga och fint att förbereda fram till hopläggning och servering. Receptet kan lätt dubblas.

Ingredienser

12portioner

  • ½st
    liten gul lök
  • 2msk
    olivolja
  • 140g
    frysta gröna ärtor
  • 2msk
    vitt vin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 4skiva(or)
    parmaskinka eller liknande
  • 12st
    snedskurna skivor baguette
  • olivolja
  • finhackad mynta

Så lagar du

1. Finhacka löken och fräs den på svag värme i oljan 3-4 min. Tillsätt ärtor och vin, sjud under lock 4-5 min tills ärtorna är riktigt mjuka. Kör allt till en ganska grov puré i matberedare, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

2. Sätt ugnen på 225°. Dela skinkskivorna så du får 12 avlånga bitar. Pensla brödet med olja, lägg på bakpapperklädd plåt och rosta vackert bruna högt upp i ugnen 3-5 min.

3. Fördela ärtröran på bröden, toppa med snurrad skinka och finhackad mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!