Crostini med grillad zucchini
Publicerat:
2016-04-28Tillagningstid:
Crostini med grillad zucchini, vitlök, citron och pecorinoost – det smakar Italien.
Ingredienser
8portioner
- 1stzucchini
- 1stvitlöksklyfta
- 4mskolivolja
- ½stcitron, rivet skal
- 2mskfinhackad persilja
- salt och peppar
- hyvlad pecorinoost
- ½baguette
- olivolja
Så lagar du
Crostini:
Sätt ugnen på 220°. Skär baguetten i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla brödet med olivolja och grädda i ugnen cirka 6 minuter tills brödet är krispigt och gyllene.
Zucchini:
1. Skär zucchini i ½ cm tjocka skivor. Pensla skivorna med lite olivolja och grilla någon minut på varje sida i het grillpanna. Låt svalna.
2. Finhacka vitlöken och blanda med citronskal, finhackad persilja och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg zucchiniskivorna på de rostade bröden, ringla över vitlöksoljan och toppa med hyvlad pecorino.
Dryckestips
Rotari Rosé 2011, Italien
Nr 7701, 109 kronor
Alkoholfritt
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor