Crostini med kycklinglevermousse

Crostini med kycklinglevermousse..

Publicerat:

Tillagningstid:

Spröda crostini med kycklinglever, fikonmarmelad och salami. Ett sötsalt tilltugg, perfekta till lite bubbel.

Ingredienser

4portioner

Kycklinglevermousse

  • 200g
    kycklinglever
  • 1st
    charlottenlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 75g
    smör + lite till stekning
  • 1msk
    konjak
  • ½dl
    vispgrädde
  • salt och peppar

Övriga ingredienser

  • ½st
    baguette
  • 1dl
    fikonmarmelad (eller annan marmelad)
  • 8skiva(or)
    salami

Så lagar du

Moussen

1. Putsa kycklinglevern, dela i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök.

2. Stek lever och lök i smör i några minuter. Häll på konjaken och låt koka in i någon minut. 

3. Mixa sedan i en matberedare till en slät kräm. Tillsätt smöret vartefter i små kuber och till sist grädden.

4. Smaka av med salt och peppar.

Crostini

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla brödet med olivolja och grädda i ugnen cirka 8 minuter tills brödet är krispigt och gyllene.

Servering

Bred mousse på varje crostini, toppa med lite fikonmarmelad och till sist en skiva salami.

Dryckestips

Mousserande rosévin:
Rotari Rosé, Italien
Nr 7701, 109 kronor

Alkoholfritt mousserande vitt vin:
P.Lex Pure, Italien
Nr 1971, 55 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!