Crostini med kycklinglevermousse
Publicerat:
2015-11-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kycklinglevermousse
- 200gkycklinglever
- 1stcharlottenlök
- 1klyfta(or)vitlök
- 75gsmör + lite till stekning
- 1mskkonjak
- ½dlvispgrädde
- salt och peppar
Övriga ingredienser
- ½stbaguette
- 1dlfikonmarmelad (eller annan marmelad)
- 8skiva(or)salami
Så lagar du
Moussen
1. Putsa kycklinglevern, dela i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök.
2. Stek lever och lök i smör i några minuter. Häll på konjaken och låt koka in i någon minut.
3. Mixa sedan i en matberedare till en slät kräm. Tillsätt smöret vartefter i små kuber och till sist grädden.
4. Smaka av med salt och peppar.
Crostini
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Skär baguetten i 1 cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla brödet med olivolja och grädda i ugnen cirka 8 minuter tills brödet är krispigt och gyllene.
Servering
Bred mousse på varje crostini, toppa med lite fikonmarmelad och till sist en skiva salami.
Dryckestips
Mousserande rosévin:
Rotari Rosé, Italien
Nr 7701, 109 kronor
Alkoholfritt mousserande vitt vin:
P.Lex Pure, Italien
Nr 1971, 55 kronor