Crostini med rucolapesto och avokado

Crostini med rucolapesto och avokado

Publicerat:

Tillagningstid:

Goda, kryddiga och krämiga mackor att inleda kvällen med. Om all rucolapesto inte går åt, spara den till salladsdressing.

Ingredienser

4portioner

  • 8skiva(or)
    ciabatta
  • 1msk
    olivolja
  • 2
    avokado
  • 1tsk
    pressad saft av citron
  • en bit gurka
  • grovriven parmesan

Rucolapesto

  • 50g
    rucola, grovhackad
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1dl
    olivolja
  • drygt ½ dl riven parmesanost
  • 1/2dl
    hasselnötter
  • 2krm
    salt

Så lagar du

1. Börja med peston. Kör rucola, pressad vitlök, olja, riven ost, nötter och salt till en grov sås i matberedare.

2. Lägg ciabattaskivorna på bakpapperklädd plåt, pensla med olivolja. Rosta i 200° ugn 5-6 min så de blir krispiga. Låt svalna.

3. Fördela generöst med pesto på brödskivorna. Skiva gurkan tunt och lägg ovanpå. Mosa avokadon med citronsaft och fördela på gurkan. Toppa med riven parmesan och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!