Crostini med vitlöksgratinerade champinjoner

Crostini med vitlöksgratinerade champinjoner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbt, enkelt och supergott tilltugg. Denna vegetariska plockmat passar både till vardag och fest. För en helt vegansk version byt smöret mot margarin.

Ingredienser

4portioner

  • 12skiva(or)
    baguette, snedskurna
  • 1msk
    rapsolja
  • 12st
    små champinjoner
  • 1nypa(or)
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 50g
    rumsvarmt smör
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök, gärna färsk
  • 1/2dl
    finhackad persilja eller basilika

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med rapsolja. Skiva champinjonerna tunt. Fördela dem på brödskivorna, krydda lätt.

2. Blanda smöret med vitlök och persilja. Bred det över champinjonerna. Lägg bröden på bakpapperklädd plåt och gratinera högt upp i ugnen tills smöret smält och svampen fått lite färg, ca 5-6 min. Låt svalna lite innan du serverar.

Dela det här receptet med dina vänner!