Crostini med vitlöksgratinerade champinjoner
Publicerat:
2015-12-10Tillagningstid:
Snabbt, enkelt och supergott tilltugg. Denna vegetariska plockmat passar både till vardag och fest.
För en helt vegansk version byt smöret mot margarin.
Ingredienser
4portioner
- 12skiva(or)baguette, snedskurna
- 1mskrapsolja
- 12stsmå champinjoner
- 1nypa(or)salt
- nymald svartpeppar
- 50grumsvarmt smör
- 1-2klyfta(or)vitlök, gärna färsk
- 1/2dlfinhackad persilja eller basilika
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med rapsolja. Skiva champinjonerna tunt. Fördela dem på brödskivorna, krydda lätt.
2. Blanda smöret med vitlök och persilja. Bred det över champinjonerna. Lägg bröden på bakpapperklädd plåt och gratinera högt upp i ugnen tills smöret smält och svampen fått lite färg, ca 5-6 min. Låt svalna lite innan du serverar.