Cumberlandsås

cumberlandsås

Publicerat:

Den klassiska, granna cumberlandsåsen med anor från 1800-talet passar fint till mycket på julbuffén. I en liten vacker glasburk är den också en ypperlig gå-bort-present i juletid.

Ingredienser

  • 1dl
    vinbärsgelé eller annan gelé på syrliga bär
  • 0,5dl
    rött vin
  • 0,5dl
    portvin
  • zest och saft från en apelsin (ekologisk)
  • 2msk
    citronsaft
  • 1tsk
    grovkornig dijonsenap
  • 2tsk
    majsstärkelse
  • 0,5tsk
    mald ingefära
  • 1krm
    cayennepeppar
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

  1. Blanda gelé, senap, kryddor, portvin och rött vin i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning.
  3. Blanda ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten och koka några minuter.
  4. Blanda ner apelsinzest, apelsinsaft och smaksätt med några droppar citronsaft.
  5. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!