Cupavci
Publicerat:
2021-10-04Cupavci, även kända som lamingtons, är en favorit i både Balkan och Australien. Sockerkaka doppad i chokladglasyr och rullad i kokos. Påminner lite om kärleksmums.
Ingredienser
24 portioner
Cupavci
- 3 stägg
- 2 dlströsocker
- 3 dlvetemjöl
- 3/4 dlmajsstärkelse
- 2 tskvaniljsocker
- 2 tskbakpulver
- 100 gsmör
- 1,5 dlmjölk
Glasyr
- 75 gsmör
- 5 dlflorsocker
- 0,5 dlkakao
- ca 3/4 dlkokhett vatten
- kokos
Så lagar du
Cupavci
- Värm ugnen till 175°.
- Klä en mellanstor ugnsform, 20×30 cm med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.
- Smält smöret, häll mjölken över smöret och låt svalna.
- Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp.
- Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten, häll över smör och mjölk.
- Vänd försiktigt med en slev tills allting blir ordentligt blandat.
- Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min.
- Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
- Skär sedan upp kakan i rutor.
Glasyr
- Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
- Doppa en kakbit i taget i glasyren.
- Lyft upp kakbiten med en gaffel låt överflödig glasyr rinna av och rulla sedan i kokos.
- Om glasyren som du jobbar med hårdnar i kastrullen så kan du värma upp den lite och fortsätta doppa kakorna.
- Låt kakbitarna stelna en stund innan servering.
- Förvara i kylen om de inte ska ätas direkt, innan servering låter du dem stå en stund i rumstemperatur.