Cupavci

Cupavci

Publicerat:

Cupavci, även kända som lamingtons, är en favorit i både Balkan och Australien. Sockerkaka doppad i chokladglasyr och rullad i kokos. Påminner lite om kärleksmums.

Ingredienser

24portioner

Cupavci

  • 3st
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • 3/4dl
    majsstärkelse
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 100g
    smör
  • 1,5dl
    mjölk

Glasyr

  • 75g
    smör
  • 5dl
    florsocker
  • 0,5dl
    kakao
  • ca 3/4dl
    kokhett vatten
  • kokos

Så lagar du

Cupavci

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä en mellanstor ugnsform, 20×30 cm med bakplåtspapper.
  3. Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.
  4. Smält smöret, häll mjölken över smöret och låt svalna.
  5. Vispa socker och ägg vitt och pösigt med en elvisp.
  6. Sikta ner dom torra ingredienserna i äggsmeten, häll över smör och mjölk.
  7. Vänd försiktigt med en slev tills allting blir ordentligt blandat.
  8. Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i ca 25-30 min.
  9. Ta ut kakan från ugnen och låt svalna.
  10. Skär sedan upp kakan i rutor.

Glasyr

  1. Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  2. Doppa en kakbit i taget i glasyren.
  3. Lyft upp kakbiten med en gaffel låt överflödig glasyr rinna av och rulla sedan i kokos.
  4. Om glasyren som du jobbar med hårdnar i kastrullen så kan du värma upp den lite och fortsätta doppa kakorna.
  5. Låt kakbitarna stelna en stund innan servering.
  6. Förvara i kylen om de inte ska ätas direkt, innan servering låter du dem stå en stund i rumstemperatur.

Dela det här receptet med dina vänner!