Cupcakes med hasselnötsfrosting

Tid:

Tid:

Söta smaker från Roy Fares, det här blir cirka 12 små chokladcupcakes, eller muffins med topping.

Ingredienser

12 portioner

  • 100 g
    vetemjöl (1 ¾ dl)
  • 150 g
    strösocker (1 ¾ dl)
  • 30 g
    kakao (¾ dl)
  • 3 g
    bakpulver (½ tsk)
  • 3 g
    bikarbonat (½ tsk)
  • 3 g
    maizena (1 tsk)
  • 3 g
    salt (½ tsk)
  • 8 g
    vaniljsocker (1 msk)
  • 55 g
    ägg (1 st)
  • 75 g
    mjölk (¾ dl)
  • 40 g
    vegetabilisk olja (½ dl)
  • 50 g
    varmt kaffe eller kokande vatten (½ dl)

Hasselnötsfrosting

  • 150 g
    mörk choklad – smält
  • 250 g
    osaltat smör – rumstemperatur
  • 150 g
    florsocker (2 ½ dl)
  • 8 g
    vaniljsocker (1 msk)
  • 2 g
    salt (¼ tsk)
  • 100 g
    nötkräm (1dl)

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg