Cupcakes med rabarber

Tid:

Cupcakes med rabarber

Tid:

Många menar att det är är skilland på muffins och cupcakes, till exempel att cupcakes har frosting på toppen. För Mette spelar det ingen roll, hon gillar båda. Prova hennes recept för att se om du håller med.

Ingredienser

10–12 portioner

Råsyltad rabarber

  • 100 g
    tvättad, finhackad rabarber
  • 50 g
    florsocker

Deg

  • 200 g
    socker
  • 200 g
    mjukt smör
  • ½
    vaniljstång
  • 6
    ägg, rumstempererade
  • 150 g
    vetemjöl
  • 30 g
    finhackad mandel
  • neutral olja till att smörja formar

Frosting

  • 200-250 g
    florsocker
  • ½ dl
    pastöriserad äggvita
  • rabarbersaft från råsyltad rabarber
  • råsyltad rabarber

Så lagar du