Curry från Seychellerna (gluten- och laktosfri)

Curry från Seychellerna (gluten- och laktosfri)

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    stor gårdskyckling (ca 1 ½ kg)
  • 1-2 st
    potatisar, fasta
  • 2st
    gul lök
  • 3msk
    ekologisk kokosolja
  • 5-6 klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    hackad färsk ingefära
  • 2-3msk
    currypulver, röd nordindisk
  • 20st
    curryblad
  • 2msk
    tomatketchup
  • vatten
  • 1tsk
    salt
  • jasminris

Så lagar du

1. Skär ut bröst, lår och klubba från kycklingen. Dela upp i ca 12 bitar. Spara skrov och lite av köttet till en god minestronesoppa.

2. Skala och tärna potatis och lök.

3. Smält kokosfettet i en gryta och fräs kycklingbitar och lök tills de har fått färg. Rör ner hackad vitlök, curry, curryblad, ketchup och ingefära. Häll på vatten tills det täcker kycklingen. Tillsätt potatis och salt.

4. Låt koka tills kycklingen är klar, det tar ca 20 minuter.

5. Servera med jasminris.

Dela det här receptet med dina vänner!