Curryfisk med solgula rötter

Curryfisk med solgula rötter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    sej- eller gösfilé
  • 2
    gula lökar
  • 0,5msk
    olivolja
  • 1-2tsk
    curry
  • 0,5dl
    finhackad persilja
  • 3/4tsk
    salt

Rotsaksfräs:

  • 3
    morötter
  • 1bit(ar)
    kålrot, ca 350 g
  • 1bit(ar)
    rotselleri, ca 200 g
  • 1msk
    olivolja
  • 0,5dl
    mango chutney
  • 1dl
    pressad apelsin
  • 1tsk
    salt

Tillbehör:

  • Ris

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 min. Smaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljan.

3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Skär den i bitar om den är fryst eller filéerna är stora. Salta med resten av saltet runt om. Fördela löken över fisken. Täck med folie och sätt in i ugnen ca 15 min för färsk fisk och ca 35 min för halvfryst fisk.

4. Rotsaksfräs: Skala och strimla, tärna eller riv rotsakerna under tiden. Stora bita kan ev förvällas några minuter. Låt dem rinna av väl. Tunna strimlor fräses direkt i oljan i panna med beläggning tills de är mjuka men har spänsten kvar. Smaksätt till sist med mango chutney, pressad apelsin och salt. Servera varmt till fisken.

Dela det här receptet med dina vänner!