Currykyckling

Tid:

En kok hel kyckling med potatis och lök på en ugnsplåt.

Tid:

När jag var liten var en favoriträtt kokt höna i currysås. Men hur gör man den ännu bättre? Här har du min version, där hemligheten är att man rostar kycklingen på ett galler ovanför plåten med rotfrukter. Dels droppar smör och saft från kycklingen ner på godsakerna under. Samtidigt blir också kycklingen perfekt rostad då den inte ligger i vätskan på plåten. Så gott med den hemgjorda curryn! Har du svårt att få tag på kryddor i din vanliga affär är ett tips att köpa kryddor på internet.

Ingredienser

4 portioner

Gul curry

  • 2 msk
    spiskumminfrön
  • 2 msk
    korianderfrön
  • 2 msk
    bockhornsklöver
  • 2 msk
    gula senapsfrön
  • msk
    kardemumma, från gröna kapslar
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1
    kanelstång, liten
  • 2 msk
    ingefära, mald
  • 2 msk
    gurkmeja
  • ½ tsk
    chilipulver

Currykyckling

  • 1
    hel kyckling, färsk
  • 75 g
    smör, rumstempererat
  • 1 tsk
    salt
  • 3 msk
    gul curry
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    lökar, gul eller röd
  • 2
    svenska äpplen, fasta
  • 1 kg
    potatis, fast
  • ca ½ tsk
    flingsalt till skinnet

Så lagar du