Curtido

Curtido

Publicerat:

Tillagningstid:

Smarrig vitkålssallad på el salvadoransk vis. Påminner en aning om pizzasallad och är en klassiker att servera tilll pupusas. Eller varför inte till fredagstacosen? Curtido klarar sig fint i kylen upp till sju dagar.

Ingredienser

8portioner

  • 2st
    morötter
  • 600g
    vitkål
  • 1
    rödlök (liten)
  • 2st
    färska jalapeño eller grön chili (valfritt)
  • 1,5dl
    vitvinsvinäger
  • 2dl
    vatten
  • 1tsk
    torkad oregano
  • 2krm
    svartpeppar
  • 1,5tsk
    salt

Så lagar du

  1. Strimla kålen, riv morötterna på grova sidan av rivjärnet, hacka löken i tunna strimlor och finhacka jalapeño/chilin. Lägg alla grönsaker i en skål. Tillsätt oregano, salt, peppar och blanda.
  2. Koka upp vatten, tillsätt vinäger och låt puttra nån sekund. Häll sedan den heta vätskan över grönsakerna och blanda noga.
  3. Lägg grönsakerna i en burk eller behåll i skålen. Låt stå och kallna några timmar. Servera gärna med pupusas. Salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.

Dela det här receptet med dina vänner!