Dal, enklaste men godaste linssoppan

linser, soppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Dal är ett dagligt måste för många indier, eftersom det är mängder av protein och dessutom billigt och gott. Eftersom det här receptet är så enkelt har det blivit ett dagligt måste även för mig.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    röda linser + 5 dl vatten
  • 3msk
    rapsolja
  • 1tsk
    senapsfrön
  • 1st
    torkad chili (kan uteslutas)
  • 0,5dl
    curryblad (kan uteslutas)
  • 0,5tsk
    gurkmeja
  • 1nypa(or)
    hing (kan uteslutas)
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Lägg linserna i blöt lite innan om möjligt, i vilket fall skölj dem tills vattnet är klart. 

2. Hetta upp oljan i en gryta, lägg i senapsfrön och stek tills de poppar. 

3. Lägg i chilin och curryblad, fräs runt några varv. 

4. Tillsätt linser och vatten, samt gurkmeja och hing. 

5. Koka tills linserna helt kokat sönder, 10-15 minuter. 

6. Smaka av med rejält med salt.

7. Späd ev med mer vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!