Dalgona coffee på espresso - koreanskt kaffe

Dalgona coffee på espresso - koreanskt kaffe.

Publicerat:

Tillagningstid:

Söt och läskande iskaffe på koreanskt vis. Med vispat kaffeskum på toppen och mjölk i basen. Den här versionen görs på espresso, men det går lika bra att blanda 3 msk snabbkaffe och 3 msk hett vatten. Då behöver du inte vispa lika länge.

Ingredienser

1portioner

  • 6msk
    espresso
  • 3msk
    råsocker
  • ca 2dl
    havremjölk
  • isbitar

Så lagar du

1. Blanda kaffe och socker i en bunke.

2. Vispa till ett ganska hårt skum, det tar upp till 10 minuter.

3. Lägg isbitar i ett stort glas och häll på mjölk.

4. Sleva/häll i kaffeskummet.

Tips

Det går bra att byta ut råsocker mot annat socker eller sötningsmedel. Använd den mjölk du vill, vanlig mjölk går också bra.

Dela det här receptet med dina vänner!