Dan Dan Mian – Nudlar från Sichuan

Tid:

Dan Danmian – Nudlar från Sichuan

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    kinesiska vetenudlar
  • 1 msk
    olja, t ex jordnötsolja
  • 4 msk
    yacai eller tianjin, kinesiska picklade grönsaker (finhackad saltgurka går också bra)
  • 3 st
    salladslökar
  • 1 ½ msk
    ljus soja
  • ½ msk
    mörk soja
  • 2-3 msk
    chiliolja
  • 1 ½ tsk
    risvinäger
  • 1 tsk
    sichuanpeppar

Fläsktopping

  • 1 msk
    matolja
  • 100 g
    fläskfärs
  • 1 tsk
    sherry
  • 2 tsk
    ljus soja
  • salt

Tillbehör

  • Rostade jordnötter, grovt hackade
  • Färsk salladslök
  • Strimlad ingefära
  • Finhackad, färsk koriander

Chiliolja från Sichuan

  • 100 g
    chiliflakes
  • 5 dl
    jordnöt- eller majsolja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg