Danska Rådhuspandekager (rådhuspannkakor)

Tid:

Danska Rådhuspandekager (rådhuspannkakor)

Tid:

Receptet kommer ursprungligen från Langelinie paviljongen omkring 1938. Receptet gavs vidare till ägaren av Store Kro i Fredensborg, som var leverantör till Köpenhamns rådhus. Där har det lagats sedan dess.

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

  • 4
    ägg
  • 250 g
    mjöl
  • ½ liter
    kärnmjölk
  • 1 tsk
    socker
  • salt efter behag

Kräm

  • 4
    pastöriserade äggulor
  • 4 msk
    vaniljsocker
  • 4 msk
    socker
  • 1 msk
    likör (Grand marnier eller Cointreau)
  • 4 dl
    grädde
  • 4
    gelatinblad

Aprikospuré

  • 250 g
    torkade aprikoser
  • 3–4 msk
    florsocker (eller efter smak)
  • saften av en apelsin

Till servering

  • 50 g
    rostat mandelsplitter

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg