Danskt smörrebröd

Vit tallrik på vilken det ligger två smörgåsar, en med sill och lök, en annan med makrill och majonäs.

Ingredienser

4portioner

  • 12skiva(or)
    danskt rågbröd
  • smör till bredning
  • 2burk(ar)
    makrill i tomatsås
  • 2burk(ar)
    inlagd sill
  • 8skiva(or)
    rostbiff (tunna)
  • 1burk(ar)
    majonnäs
  • 1burk(ar)
    torkad lök
  • 1
    rödlök (stor)
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • 1knippa(or)
    dill

Så lagar du

1. Bred smör på alla brödskivor.

2. Fördela makrill på fyra av bröden bröd och spritsa majonäs över. Hacka gräslök och strö över.

3. Fördela inlagd sill på fyra av bröden. Skiva rödlök och dekorera sillen med lökringar och dill.

4. Fördela rostbiff på de återstående bröden och dekorera med torkad lök.

5. Servera så att varje gäst får tre bröd var, med de olika smakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!